Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:

KM Lynsjakk 

Rapport fra Trygve Waages cup 2015

14 lag stilte til start i Trygve Waage Cup for barnelag fra Oslo og omegn. Så vidt jeg vet har vi ikke hatt med lag på denne turneringen før, men det var en trivelig turnering, og veldig hyggelig å kunne stille som et helt lag. For oss som er sjåfører er det ekstra spennende når vi får hele fire partier å heie på samtidig.

Det var nok mye prestisje i turneringen. Både Nordstrand og Moss hadde toppet lagene, og hadde ambisjoner om å ta med den store pokalen hjem. Nordstrand 1 måtte likevel regnes som storfavoritter. Nordstrand vant da også hele turneringen suverent med 21,5 poeng, mens Moss tok 2. plass med 19 poeng.

 


Runde 1

I første runde møtte vi Nordstrands 2005-lag. Thomas startet med svart mot Linnea Tryggestad. De to kjenner hverandre godt, og spiller ganske jevnt. Denne gangen ble det Linnea som trakk det lengste strået.

Magnus på andre bord måtte gi tapt for Andreas Tenold, som har hatt en oppsiktsvekkende sterk utvikling siste halvår. De siste månedene har 9-åringen begynt å spille voksenturneringer, og har slått flere spillere med rating opp mot 1500.

Aksel spilte solid og godt på 3. bord, og vant greit. Jasper stod også best på 4. bord, men fikk for dårlig tid på slutten til å dra i land hele poenget. Dermed ble de enig om remis – og motstanderen var nok takknemlig for det.

Nordstrand 2005   2,5
Follo             1,5

 

Runde 2

I 2. runde møtte vi Nittedal, som spillemessig skulle være ganske jevne med oss. Thomas kom jevnt ut med Magnus Sæthre fra start, men til slutt fikk Nittedalsspilleren en overtallsbonde, og dette ble avgjørende i sluttspillet. Magnus gjorde noen feil mot Gard Aleksander Syreng på andrebordet, og Gard visste å dra nytte av det. Jasper stod også klart til tap, og lå under med mye materiell. Motstanderen skulle bare sette spikeren i kista, da Jasper plutselig fikk åpning for en sekkematt. Litt flaks, men veldig fint at Jasper så muligheten og tok den.

Aksel imponerte i et veldig spennende parti mot Anders Ivan Stein. Det stod lenge jevnt, men Aksel utnyttet alle muligheter, og satte opp en rekke finurlige bindinger og avdekkere. Til slutt ofret han en løper, og fikk åpnet veien for en bonde som kunne nå over. Noen trekk senere kom neste bonde over, og med to damer var det en smal sak å ta seieren hjem.

Follo             2
Nittedal          2

 

Runde 3

Nytt Nordstrandlag møtte oss i 3. runde. Arne Kjelsbøl Huse på første bord treffer vi nesten hver helg i ulike turneringer. Det stod jevnt lenge, men etter et gunstig dronningbytte og påfølgende herjinger i bonderekka fikk Thomas overvekt av bønder. Thomas har trent mye på å få bøndene over brettet, så resten gikk greit.

De øvrige spillerne var yngre og ikke kjent for meg. Magnus var ikke helt fornøyd med eget spill, og fikk ikke med noe poeng her heller. På de to nederste bordene hadde Aksel og Jasper ingen problemer med sine motstandere, og vant overbevisende.

Nordstrand        1
Follo             3

Etter første dag lå Follo omtrent midt på tabellen - omtrent som man kunne forvente i dette selskapet.

 

Runde 4

Dag to åpnet med lett match mot Vålerenga. Maximillian Lystad på førstebord er en sterk spiller, så her kunne det bli tøft. Thomas stod sterkt lenge, men tapte poenget etter å ha mistet en offiser. På de tre nederste bordene var motstanden svakere, og det ble solide seire på Follospillerne.

Enga boys         1
Follo             3

 

 

Runde 5

Etter å ha sanket godt med poeng de 4 første rundene, ble motstanden tøffere, og i 5. runde møtte vi Nordstrands førstelag. Her var vi sjanseløse på alle bord, men Aksel holdt godt stand mot Isak Sjøberg på 3. bord. Bra kjempet !

Nordstrand 1      4
Follo             0

 

Runde 6

I siste runde kunne man selvsagt håpe på lettere motstand, men nå var det Moss som stod for tur. Selv om oddsen var dårlig, klarte Thomas noe uventet å slå August Kløfsrud på førstebord. Med 500 poeng i rating-forskjell er det respektabelt. På de andre bordene var det ingen muligheter mot de erfarne Mosse-kråkene.

Moss              3
Follo             1


Det er ikke publisert resultater på nett, men så vidt vi fikk med oss, endte Follo på en 8. plass. Resultatmessig var det nok litt uheldig å møte de to sterkeste lagene på slutten, og lag som spilte jevnt med oss passerte på resultatlista. Læringsmessig er det likevel en klar fordel å møte sterke spillere – det er der læringsmulighetene ligger.

Læringsmålene ble definitivt nådd. I tillegg var det veldig hyggelig, og en meget god debut for Follo SFUs barnelag.

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5