Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:

KM Lynsjakk 

Follofanter fosser fram!

Både Torstein Furnes og Sven-Erik Bakken vant sine partier i dag og står dermed som de eneste fra Follo med fullt hus etter to runder. De øvrige som vant sine partier i dag var David Lange, Per Lea, Magnus Øyvind Lange og Thomas Thorvaldsen, mens Holger Lange og Jon Kielland-Lund spilte remis. De resterende fire tapte dessverre, men dagens poengscore ble allikevel 7. Vi satser på nye gevinster i morgen og håper de fleste har fått med seg at det er dobbeltrunde med start 09:30.
Noen av partiene kan beskues her. I Kjetil Ruuds parti fra første runde oppsto det en pussig situasjon: motstanderen ga opp i en pattstilling! Stillingen var forøvrig lett vunnet for Kjetil hadde han spilt det enkle 57...Sf6+.

Joachim Kjelstrup og Per Lea representerte Follo på kongressen, noe som ble en langdryg affære. Ingen av oss hadde anledning til å være hele tida ut - og ordstyreren annonserte pause ca klokka 22:40 (kongressen startet 18:00), var bare om lag 20% av de frammøtte fremdeles til stede. Ikke all skyld skal legges på finalen i fotball-VM; NSFs kongresser har det med å trekke ut i tid. Ofte er det enkeltpersoner som elsker å høre sin egen stemme og som legger i vei med lange utgreiinger som er irrelevante for saken som diskuteres og som går langt utover den tilmålte taletiden. Ordstyrer og NSFs generalsekretær skal allikevel ha ros for å holde forsamlingen noenlunde i tømmene. Kongresser som varte til den orle morgen, har vi heldigvis sluppet de siste årene. Også personer som vanligvis forbindes med ord-diare (les: Lahlum...) klarte å fatte seg i korthet. En kunst den samme Lahlum faktisk også behersker. 

Forsøkene på å sparke sittende president fikk (heldigvis) ikke flertall. (Formannens høyst personlige og subjektive ytring) 

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5