Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:

KM Lynsjakk 

Alexanders reiserapport fra NTG Hurtig GP

NTGs hurtigsjakkturnering kan absolutt anbefales! Fra Follo er det greit å komme seg til Stabekk med tog og bane. Jeg var imponert over antall deltakere og arrangementet. Spesielt var det kjekt å se så mange småtasser i miniputt- og lileputtklassene. Det tyder på ettervekst og at det er mange i Bærum som vil forsøke å fylle fotsporene til Magnus i årene som kommer. 

Lørdagens turnering var en av "stafett-turneringene" som ender opp rundt sjakk-OL i Tromsø. Åpningen var høytidelig med innledende taler av Simen Agdestein og Jon Hammer. Lokale politikere forsikret om årlig støtte til tilsvarende turneringer, så NTG sjakklubb sitter nok godt i det, økonomisk (noe de nokså rause pengepremiene er et tegn på).

Om mitt eget spill er det ikke så mye å si. Til tross for at et litt sent middagsselskap satt litt i kroppen lørdags morgen, var jeg i fin form og startet med tre vinst. Stabilt, middelmådig spill holdt greit. I det fjerde partiet rotet jeg meg inn i en slags fransk med sort - en åpning jeg slett ikke liker - og tapte en bonde med påfølgende mattrussel i en trang stilling hvor jeg ikke fikk rokert. Et stygt skue.

I de tre siste partiene på henholdsvis andre- og førstebord gikk ting mer min vei, og slik avsluttet jeg med 6 av 7 mulige poeng. Klasse Cs andreplass (også 6 poeng) Tobias Frisvold Ruud (1142) slo jeg i et parti hvor jeg sto best, og hvor han tapte på tid. Det sier vel litt om nivået i klasse C den lørdagen... Men; jeg dro fra Toppidrettsgymnaset i strålende humør, med et flunkende nytt eksemplar av Agdesteins bok om Magnus' første år og 900,- kroner ekstra i lomma. Alt i alt en god dag! Jeg vurderer og stille opp i februar også for enda en 7-runders turnering med 15 minutter betenkningstid. Men først skal jeg vel jekkes litt ned i torsdagens konrad i Follo sjakkforening…

Alexander Aalmo

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5