Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:Sjakklubben er fortsatt stengt

Treningstilbud fra gamle kjente

Noen har kanskje fått med seg - og vurdert - tilbudet fra www.sjakktrening.no.
I motsetning til gratistilbudene på YouTube og diverse nettsteder er dettenoe man betaler for; det koster faktisk 399 kr/mnd.
Er det mye? Hvis andre Follofanter har latt seg friste, hadde det vært fint å høre erfaringene deres. 
Selv slo jeg til på tilbudet om 249 kr for den første måneden (vet ikke om tilbudet fortsatt gjelder) og tenkte at jeg går ikke konk om dette viser seg å ikke være noe for meg, det er jo bare å melde seg ut. La oss si det sånn: det har jeg ikke hatt noe behov for å gjøre! Om utbyttet står i stil med prisen vil vi først få se når vi kommer ordentlig i gang i klubben igjen. Men jeg har i hvert fall fått svar på hvordan jeg best skal spille mot Londonsystemet (1.d4 d5 Lf4). Det har jeg alltid hatt problemer med, helt siden Alf Wilberg spilte det mot meg i Ås Sjakklubb på 1980-tallet. Den gang fant jeg ut at de fleste svartspillere kontret med et tidlig c5, men det løste slett ikke mine problemer. Jeg prøvde også en annen variant: spille Ld6 og bytte løpere selv om hvit spilte løperen til g3. Da droppet jeg å rokere mot en åpen h-linje og lot kongen stå i sentrum. Men etter å ha blitt matt på d6 (riktig nok mot en mye sterkere spiller, og i lynsjakk på nettet), skjønte jeg at det neppe var noen god idé. Det var også Kjetil A  Lie enig i: ett av de mange tibudene Sjakktrening har, er at man kan sende inn spørsmål til de to stormesterne bak tiltaket (Torbjørn Ringdal Hansen er den andre- som i likhet med Lie har både teoretisk og praktisk pedagogisk bakgrunn, i tillegg til GM-tittelen). Svaret fikk jeg forklart i en en video i serien "Spør en stormester" hvor de jevnlig tar opp spørsmål fra deltakerne.

Ellers består treninga i bant annet ukentlige fordrag om diverse emner (her er det fullt mulig å komme med forslag), månedlige oppgaver, og ukentlige turneringer på lichess (som dessverre delvis overlapper med våre turneringer). En mer fullstendig oversikt kan du se på hjemmesiden deres.
I de ukentlige lichessturneringene (som noen ganger er teoriturneringer i en åpning som i samme uke har vært emne for en video) deltar minst en av de to stormesterne, som i tillegg til å spille, også kommenterer pågående partier, og som regel sine egne avsuttede partier, hvor både motstanderenog andre deltakere kan komme med spørsmål og kommentarer. Jeg må innrømme at jeg i begynnelsen avr litt skeptisk til dette - det varvanskelig å både spille selv og høre på kommentarene. Men etter en stund fikk jeg mer orden på det og koblet av og til ut lyden - bortsett fra de gangene jeg selv ble matchet mot en av GM-ene.

Hva betyr så "gamle kjente" i overskriften? Det er kanskje å trekke det litt langt, men vi som husker tilbake til foredrag og simultan med Ringdal Hansen for 5-6 år siden, drister oss til å kalle ham "kjent". Og tredjemann bak Sjakktrening er tidligere medlem i Ås Sjakklubb og Follo sjakkforening Kristoffer Gressli.

P.S.: Apropos YouTube: Jeg hadde en stund moro av å følge The Backyard Professor der, selv om noen av analysene hans var langt ute på viddene. Men da han lagde et innslag hvor han skrøt av sitt spill som svart i varianten 1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lc4 Sf6 4.Sg5 d5 5.exd5 Sxd5 6.Sxf7 Kxf7 7.Df3+ Ke8 hvor hvit et par trekk seinere satte dronninga rett i slag - da sluttet jeg tvert.

April 2021
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2