Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:

KM Lynsjakk 

NSFs kongress: Follos forslag falt

Folls sjakkforenings forslag om at USF-medlemmer kan delta i NSFs turneringer, alternativt at de kan delta i NSFs hurtig- og lynsjakkturneringer, falt mot Follos (=Torstein Furnes') enslige stemme.

Bakgrunnen for forslaget var at NSF lover sier at turneringer arrangert av klubber i NSF ikke kan ha deltakelse fra spillere som ikke er medlemmer i en klubb tilsluttet NSF eller et annet nasjonalt forbund tilsluttet FIDE. Siden USF (Ungdommens sjakkforbund) er en selvstendig organisasjon, betyr det for eksempel at hvis noen av Ski Sjakks medlemmer skal delta i Follo sjakkforenings turneringer, så må det søkes om dispensasjon. Her kan det tillegges at grunnen til at USF er en selvstendig organisasjon, er at sjakkforbundet ikke faller inn under organisasjoner som kan søke om offentlige tilskudd. Det kan derimot ungdomsorganisasjoner som USF gjøre. Sjakk anses nemlig ikke å ha noen samfunnsnyttig verdi når den bedrives av andre enn ungdommer. (Og det er vel opplagt: å aktivisere pensjonister, asylsøkere, uføretrygdede med flere kan vel ikke ha noen verdi? Eller ...?)

Vi håper at vi også i framtida kan invitere Ski Sjakks lovende og ivrige spillere til å delta i våre turneringer og kommer derfor innen kort tid å søke om dispensasjon for høstsesongen. (Hvis søknaden ikke blir godtatt, har vi en plan B som vi ikke ønsker å avsløre her og nå...)

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5