Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:

KM Lynsjakk 

Follo uten tap i Altibox Norway Chess Open - foreløpig...

Altibox Norway Chess Open NGP spilles på samme sted som den virkelige Altibox Norway Chess: Clarion Hotel Energy, Stavanger.
TV2 har studioet sitt i hotellresepsjonen, så hver gang vi har et ærend der, vil seerne få et glimt av oss. Så: watch out!
Ellers er det artig å se sjakk-kjendiser vandre rundt, selv om vi ikke så så mange i dag, siden fredag var hviledag. Men jeg traff på Nigel Short (sidekommentator på web-sendingene fra Chess24.com) i heisen i dag og fikk en kort kommentar om det engelske valget. 

Selve den åpne turneringa åpnet bra for Follo, bortsett fra at Martin Bø kom for seint til flyet sitt, og det neste flyet var forsinket, slik at han fikk "W.O.-remis" i de to første rundene. Jan Rune Moberg bråbestemte seg fredag morgen for å delta og kastet seg i bilen ca klokka 10:00. Dermed måtte han også nøye seg med en "W.O."-remis i første runde. Det ble en "ordinær" remis i neste runde, før han avsluttet fredagskvelden med seier mot Linnea Larre, som vi kjenner fra flere deltakelser i Ski Sjakk BGP.

Martin Bø avsluttet kvelden med foreldrene til stede og det som så ut som en ganske grei seier.

Selv hadde jeg god glid og sanket sammen 3 helpoeng, men motstanderne bukket ganske stygt i alle partiene. Særlig i runde 2 hadde jeg virkelig store problemer etter elendig åpningsspill, men motstanderen spilte et helt umotivert g2-g4 etter først å ha rokert kort. Dermed ble kongestillingen åpen som en låvedør, og selv om han sprellet litt i garnet og også klarte å komme med noen farlige mottrusler, så hadde jeg nok med tid på klokka og greide å ro det hele i land. I runde 3 bukket jeg 2 bønder og trodde jeg skulle få litt motspill, men så ga motstanderen bare bort en springer og i tidsnøden lot han truet tårn bli stående i slag.

I morgen fortsetter vi med 2 langsjakkrunder, før vi avslutter med de to siste langsjakkrundene søndag. Forhåpentligvis blir det litt tid til å følge med på "de store gutta" også: lørdag og søndag spilles Magnus & Co. runde 4 og 5.

Ellers så traff vi på vårt tidligere medllem Olav Einervoll, som nå har flyttet hjem og representerer den nystiftede Jæren sjakklubb. Et annet eks-medlem -Rune Taranger - dukker opp først i morgen, men han står med 3 "W.O.-remiser" og 1,5 poeng.

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5